Cześć wszystkim, może zacznę od tego, że zdecydowanie zgadzam się z Kayn'em i powiem jak to wygląda z mojego punktu widzenia jako stary gracz który wrócił po roku przerwy.
Każdy starszy gracz, który zaczynał grę tutaj jako osoba neutralna bez znajomych doskonale wie jakimi osobami byli gracze z gildii sztywno w gronie ludzi i nie dało się wtedy nigdzie expic ani czasami stanąć pod temple, a jak podpadłeś osobie z tej gildii to koniec, mogłeś tylko grzać pz, więc tutaj status randoma bardzo pomaga nowym graczom jak najbardziej. Wróciłem na rexie w listopadzie jako random i do teraz wyexpiłem 4 postacie z 3 rebornem max lvl i zrobiłem dodatkowo 12 charow z lostem, a kiedyś bym to osiągnął w 3/4x dłuższym czasie lecz czy tak to powinno wyglądać ? Oczywiście wiem, że mam spore doświadczenie w zarabianiu na tym severze, lecz jest to bardzo nudne - ciągle szukanie wolnego kasyna, stawianie po 30 zbieraczek itemow żeby móc zarobić na dostępy, blessy itd. na początku jest to ok, ale już nie na późniejszym etapie gry.
Ceny blessow są za wysokie, a może w sam raz ale tylko wtedy gdybyś Mrozu wprowadził jak na każdym normalnym ots loota z mobow na których się expi albo chociaż jakiś system, który by nam za zabijanie mobow regenerował blessy do użycia, np. zabij 2000 drakonixow a będziesz mógł dostać darmowe blessy używając jakiejś komendy, tak żebyśmy nie musieli od dnia zalogowania na ten ots cały czas stawiać kasyn lub wędkarzy..
Randomy, tak jak już wspomniałem są ok, ale tylko dla nowych graczy, dlatego powinno być tak, że jedynie osoba która zaloguje się pierwszy raz na rexie ma wyłączone pvp na określony czas, lecz może samemu sobie włączyć pvp i już wtedy nie ma powrotu do npvp. Wiem że pewnie wiele osób by sobie zmieniało IP, ale można zrobić że jak ktoś ma starsze konto to już to nie zadziała, a jeśli jakaś osoba, która już tutaj dłużej gra zrobi sobie nowe konto zmieniając ip i będzie grała jako random z npvp i zostanie to wykryte to automatycznie chary by były zabierane i po sprawie.
Na tą chwilę dla 80% populacji tego servera blessy są zbyt drogie, ja osobiście z tym problemu nie mam, nawet jak zacznę się bić, lecz więcej ludzi przestaje grać właśnie przez cenę blessow, bo nawet nie mogą się normalnie bić, a chyba o to w tym chodzi na ots, żeby się bić.