No tylko, że czasami ktoś jest inteligentniejszy i nie obraża mnie od kurew tylko ironicznie pisze, jak wtedy zdefiniowałbyś taki punkt?
Ja nie twierdze, że zrobienie takiego regulaminu jest bardzo łatwe, jasne że trzeba to przemyśleć i naturalnie ludzie będą próbowali go czasem obchodzić, ale zabieranie komus chara, czyli sensu jego gry, coś co kosztowało go x czasu i x pieniedzy to powinna być moim zdaniem ostateczność dla Ciebie, przy na prawdę ciężkich przewinieniach jak sellanie postaci/itemow na pln, czy jawne i bezpośrednie promowanie innego otsa na rexi, ludzi też można karać na przykład zwyklymi banami, co ty rzadko praktykujesz.
Ja bym stworzył regulamin w którym postaram bym się dokładnie i przejrzyście stworzyć stopniowanie kar, ban na 3 dni, tydzien, 2 tyg, i tak dalej.
Stworzyć system, gdzie np są zliczane bany danego gracza i dopiero na przykład 3 zwykle bany skutkują zabraniem chara.
Na pewno gracze czuli by się znacznie pewniej i bezpieczniej kiedy znali by granice i wiedzieli, że nie zabierzesz im chara kiedy masz zły dzień, a oni akurat napiszą coś, co może Ci się nie spodobać.